Дякуємо за довіру
Ми будемо надсилати Вам тільки найактуальнішу інформацію
Кількість номерів та гостей
Заїзд - виїзд
04 Mar - 06 Mar
Дорослі 18+ років
-
1
+
Діти до 6 років включно не тарифікуються. Діти від 7 років тарифікуються як дорослі.

Шведський стіл: у чому секрет популярності?

Шведський стіл — це улюблений багатьма спосіб подачі їжі в готелях, що приваблює гостей достатком і різноманітністю. У більшості випадків, коли ви плануєте забронювати номер у готелі зі сніданком, його подадуть за системою «шведський стіл». Тобто, відвідувачі самі обирають страви та обсяг порцій. У цій статті ми розповімо про переваги концепції, її особливості, меню та правила етикету.

Термін «шведський стіл» використовується лише в окремих країнах, зокрема в Україні. Тоді як у Європі, Азії та США подібний тип обслуговування називають просто «буфетом», а у Швеції «бутербродним столом». Щоправда, в останньому випадку замість закусок подається будь-яка їжа.

бесплатная Бесплатное стоковое фото с вертикальный выстрел, вечеринка, выбор Стоковое фото

Шведський стіл: особливості

Система шведського столу бере свій початок у Скандинавії, де робили запаси з продуктів із тривалим терміном придатності, наприклад, оселедця, копченого м'яса, овочів. Коли приходили гості, господарі виставляли частування на стіл без зайвих церемоній. 

Сьогодні концепція залишилася незмінною — гості самостійно обирають страви з розмаїття закусок, риби, м'яса, овочів, фруктів і десертів, представлених на спеціальних столах. Деякі готелі навіть пропонують приготувати на місці омлет, млинці або яєчню за бажанням гостей.

Меню 

Тепер, коли ми розібралися, що таке шведський стіл, поговорімо про меню. Концепція популярна у гостей готелю, оскільки передбачає максимальну різноманітність страв. Ідеї для меню можуть містити молочні продукти, м'ясні делікатеси, свіжі овочі, соковиті фрукти, випічку, сири та десерти. У деяких випадках, окремі столи накриваються для знайомства з національною кухнею конкретної країни.

бесплатная Вино в прозрачном стекле возле еды на тарелке на столе Стоковое фото

Як правильно зробити шведський стіл: поговоримо про етикет 

Попри широкий асортимент страв і відсутність будь-яких обмежень, існують правила та секрети поведінки в ресторанах за столом:

  • Побачивши різноманіття страв, часто гості втрачають контроль. Їм хочеться спробувати дуже багато чого. Але накладати їжу в тарілку необхідно обдумано. Вибирайте стільки, скільки зможете з'їсти. Краще повернутися за добавкою, якщо буде потрібно. Такий підхід дає змогу раціонально споживати їжу і, що важливіше — не переїдати.

  • Увага на одяг. Важливо не тільки те, як накрити шведський стіл, а й що одягнути в ресторан. Поява в пляжному чи спортивному одязі вважається моветоном. Зранку підійде звичайний повсякденний одяг, а ввечері більш ошатний варіант.

  • Ввічливість і хороші манери. Вони актуальні завжди, незалежно від часу, місця і ситуації. Пересувайтеся рестораном не поспішаючи, але й не затримуйте інших відвідувачів. Будьте чемні з сусідами за столом і персоналом готелю. Не товчіться в черзі. Краще зачекайте і спокійно виберіть бажану страву. Для випічки, хліба, десертів використовуйте пропоновані прилади й тарілки.

бесплатная Вкусный хлеб и булочки в корзинах Стоковое фото

  • Винос їжі. Попри неформальність атмосфери винос їжі в ресторанах, де сервірують за системою «шведський стіл», не вітається. Тому краще відмовитися від ідеї покласти в контейнер парочку булок або фруктів. Виняток становлять випадки, коли гість пропускає прийом їжі через екскурсію, тоді адміністрація готелю може піти назустріч. 

Тепер ви знаєте все необхідне про шведський стіл і зможете не тільки отримати задоволення від різноманітності, а й раціонально використати всі його переваги.

;