Гірськолижний курорт Буковель органічно та дуже колоритно розкинувся на неймовірної краси схилах Карпат. Локація поступово набуває нових можливостей вражати туристів і закликати гостей не лише взимку, а й цілий рік. На сьогодні Буковель може похвалитися не лише найрозвиненішою інфраструктурою в Україні для підйомів та спусків на лижах, сноубордах та будь-яких спортивних реквізитах для розваг на снігу. Гастрономічний туризм став ще одним напрямком та причиною, через яку туристи прагнуть потрапити до концептуальних закладів курорту, отримуючи особливі смакові враження від дегустації гуцульських страв з видом на гарні краєвиди за вікном. Ця особливість дозволяє курорту не конкурувати з гастрономічними містами та локаціями, адже гори в панорамних вікнах ресторанів видніються лише в Карпатах.
Сучасні інноваційні ресторани у Буковелі у Поляниці — самобутні, не схожі між собою, атмосферні та затишні, а сервіс в індустрії гостинності Карпат досяг рівня високих похвал, відгуків та рейтингів. Кожна маленька гуцульська корчма або великий ресторан люкс при готелі має чим вразити дітей і дорослих. Меню у кафе наповнені вишуканими стравами гуцульської, української, європейської та східної кухні. Найчастіше їх рецепти та подача інтерпретовані під історію та настрій гірськолижного курорту. Найпопулярніші ресторани в Буковелі топ сервісу, кухні та подачі страв представлені в рейтингу, з яким пропонуємо вам ознайомитися. Плануючи відпочинок у Карпатах, ви вже знатимете, де можна смачно поснідати, куди сходити на обід, а де є локація для романтичної вечері.
Ресторан знаходиться у с. Поляниця у серці курорту Буковель при готелі Підгір'я. Двері закладу відчинені для всіх охочих приємно провести час, скуштувати традиційні страви та не менш цікаві кулінарні новинки української, східної та європейської кухні. Візитною карткою ресторану Підгір'я вважається знаменитий бограч і легендарний банош, а родзинкою кафе є дров'яна піч. Вона не лише надає затишку та особливої теплої атмосфери серед часом холодних та вітряних зимових днів на курорті. У печі готуються найсмачніші м'ясні страви, ковбаски, риба та фірмова піца з курячим філе, прошуто, салямі, оливками та болгарським перцем.
Підгір'я — ідеальний сімейний ресторан, де страви до смаку припадуть і дітям, і дорослим. А його особливості викликають визнання та кохання від постійних гостей ресторану. У стінах закладу представлено:
Страви з дров'яної печі.
Дивовижний панорамний краєвид з видом на гори.
Швидке доставлення їжі на виніс у номер готелю або за вказаною адресою.
Зручне бронювання столиків.
Відпочити та поїсти між спусками з гір чи просто провести приємний вечір після насичених екскурсій у Карпатах — ресторан радий вітати гостей завжди!
Ресторація-садиба, в яку прагнуть потрапити туристи за порцією гастрономічного та культурного натхнення. Ресторан вражає своїм архітектурним задумом, оскільки побудований у формі гриба, а всередині його вирують невгамовні розмови гостей про смачні карпатсько-гуцульські страви з креативною подачею. Іменитий борщ у хлібній тарілці — це візитна картка Грибової хати, за яким шикується ціла черга, щоб скуштувати страву, сфотографувати момент і замовити ще кілька не менш смачних закусок і десертів.
Мережа ресторанів розташувалася у п'яти куточках курорту. Тому не дивуйтеся, якщо в різних локаціях вас манитимуть знайомі аромати гуцульських страв із ресторану Фільварок. Він асоціюється зі справжнім музеєм народних традицій на схилах Карпат, що презентує страви української та гуцульської кухні. Інтерпретовані стародавні рецепти вареників та драників сьогодні виходять з-під рук кухарів ресторану із сучасною подачею, зберігаючи соковитість та смакову палітру традиційних знайомих страв. Напої в корчмі заслуговують на окремі захоплені відгуки!
Любителів шику, розкоші, люксової атмосфери та подачі страв, як у ресторанах Мішлен, досить багато серед туристів Буковеля. Якщо ви прихопили з собою гарну вечірню сукню або хочете вигуляти святкове вбрання, можете сміливо бронювати столик в Living Room для гарного вечора. Крізь панорамні вікна відкривається шалений вид на готелі та схили Карпат. Концепція ресторану передбачає процес насолоди горами з барними хітами Лондона, Нью-Йорка та Сінгапуру у ваших руках. А доповнити легку вечерю покликані гастрономічні хіти різних поколінь та країн світу.
Бажаєте відкрити для себе щось нове, зовсім несхоже на типові кафе та ресторани? У туристів курорту Буковель є можливість відвідати чорний-чорний ресторан, де багато чорної їжі. Так заявляє себе ресторація «Sazha», головною родзинкою якої є страви приготовані на вугіллі. Кольорових позицій у меню також достатньо.
Серед широкого асортименту варто скуштувати:
Коропа у вершковому соусі;
Кашу по-полтавськи;
Десерт "Сажа".
Меню ресторану має особливу медійну історію появи концептуальних задумів. Відомі на телебаченні завдяки програмі «Пекельна кухня» Віталій Гуралевич та Юрій Діденко розробили гастрономічні позиції для меню ресторану та вклали свою кулінарну індивідуальність у рецепти страв. Заклад варто відвідати у будь-який сезон та час на курорті Буковель! Такого підходу до подачі страв ви ще не бачили!
Топ ресторанів Буковеля складається з абсолютно різних, але «смачних» закладів, які відгукуються туристам з дизайну, наявності певної кухні, інтер'єру, екстер'єру, подачі страв та сервісу. Планувати гастротур у Буковель тепер набагато простіше, маючи під рукою список ресторанів, які варто відвідати. В ідеальному варіанті — експериментувати та відкривати для себе нові локації, але якщо хочеться повернутися на сімейну вечерю в улюблене місце — звичайно ж повертайтеся. Ресторани Буковеля торкнуться не лише смакових рецепторів, а й струн душі, наповнюючи атмосферу особливим затишком, теплом і комфортом. Такі заклади завжди отримують 10 із 10 від гостей!